MaySoft ile Para Kazan

Old Brown Modern Rose Flower Poster 1280 x 720 piksel
  1. Anasayfa
  2. Faydalı Bilgiler
  3. Gül Nedir ?

Gül Nedir ?

Anonim Anonim -

- 6 dk okuma süresi
101 0

Gül hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok yetiştirilen çiçeklerin başında geliyor. Kendisine has ve görüntüsüyle çok sevilen çiçeklerden biri olan gülün kırka yakın çeşidi vardır. Türkiye’de en çok yetiştirilen bölge Akdeniz Bölgesi, şehir ise Isparta’dır.

GÜLÜN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Türkiye dışında en çok yetiştirilen ülkeler Yunanistan, Bulgaristan ve Arnavutluk’tur. Hem bakımının kolay olmasından hem de yağı kozmetikte kullanıldığı için en çok yetiştirilen türü ise Rose Damascena’dır.

Gül bakımından dikkat edilmesi gereken en önemli nokta , oda sıcaklığıdır. Soğuk iklimlere karşı dayanıksız olan gül, fazla sıcak ortamları da sevmez. Bu çiçek, demir bakımından zengin olan topraklarda yetiştirilmeli ve ayda bir toprağı değiştirilmelidir. Sadece kumlu değil killi topraklarda yetiştirilmek mümkündür. Sonbahar ve kış mevsiminde haftada bir sulamak yeterliyken, yaz aylarında 2 günde bir sulanmalıdır.

Direkt güneş ışığında maruz kalmak gülün ömrünü kısaltır. Bu nedenle güller loş yerde tutulmalıdır.

GÜL NERELERDE KULLANILIR?

Günümüzde organik ürünlere olan ilginin artmasıyla birlikte güllerden yapılan hiçbir kimyasal içermeyen kremlerde kullanılmaktadır. Sadece krem değil losyon, parfüm, tonik gibi farklı kozmetik ürünlerinin üretiminde de eser miktarda gül kullanılmaktadır.

Gül kolonyaları da Osmanlı’dan bu yana kullanılmakta ve 20’den fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Gülün kullanıldığı diğer alan ise reçellerdir. Hem marketlerde satılan hem de evde yapılabilen gül reçelleri, kahvaltılarda sıklıkla tüketilmektedir. Bir diğer alan ise gül çayının tüketilmesidir.

Gülün ülkemizdeki anlam ve önemi oldukça fazladır. Kırmızı güller elbette yüzyıllar boyunca aşkı temsil etmektedir. Yıldönümlerinde , özel hisler beslediğimiz birinin doğum gününde kısacası özel günlerde hediye ettiğimiz “sen benim için özelsin” demenin güzel bir yoludur gül.

GÜL ÇAYI

Gül çayı, gül bitkisinden elde edilerek üretilir. Mevsiminde toplanan ve kurutulan gül yapraklarından elde edilen bir bitki çayıdır.

Genellikle pembe veya kırmızı gül yapraklarından elde edilir. Gül çayı yüzyıllardan beri birçok kültür tarafından severek tüketilen muhteşem ötesi bir bitki çaydır.

Gül çayını dilediğiniz mevsimde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Soğuk kış günlerinde sıcak olarak tüketebildiğiniz gibi yaz mevsiminde ise isteğinize ve damak zevkinize göre soğuk çay olarak da tüketebilirsiniz.

Gül çayı, C ve E vitamini içerir. Antioksidan bakımından çok güçlü bir çaydır. Cildinizde sağlık sorunu yaşıyorsanız güvenle tercih edebileceğiniz bir bitki çayıdır.

Cildinizi nemlendirir, sivilce, akne gibi sorunlara iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda sindirim sorunlarına, ağız yaralarına da gül çayı iyi gelir.

GÜL ÇAYININ FAYDALARI

*Vücudu toksinlerden arındırır. *cildi temizleyerek canlandırır. *iltihabı temizler. *sindirim sistemini düzenler. *ağrı kesicidir. *solunumu rahatlatır. * metabolizmayı hızlandırır. *uyku bozukluğunu tedavi eder.* stresi yok eder.

GÜL ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir fincan gül çayı yapmak için yaklaşık 1 çay kaşığı kuru gül yaprağı kullanın. Suyu kaynatın ve bir dakika soğumaya bırakın. Gül yapraklarını 5 dakika demleyin. Süzün dileğe göre içerisine bir miktar bal ekleyin ve afiyetle için.

KULLANIM ŞEKİLLERİ

4 litre üzüm sirkesi içine 10 avuç kuru gül ekleyip karıştırın. 15-20 gün güneşte tutup süzün. Gargara, losyon, makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz.

Kavanoza 40 gr gül yaprağı konulur. Üstüne 1 litre saf su konur. 7-15 gün güneşte bekletilir. Gerektiğinde gargara olarak kullanılır, hafif boğaz hastalıklarında kullanılabilir.

3 çay bardağı gül suyuna 1 çay bardağı vazelin konup merhem yapılır. El, dudak çatlakları için günde 2-3 kere sürülür.

4 damla gül yağını saç fırçasına döküp saç tarandığında saçları besleyip canlandırır.

Vazelinin içine 8 damla gül yağı koyarak el ve cildinize sürebilirsiniz.

Saf zeytin yağının içine 10 damla gül yağı damlatarak cildinize masaj yapılabilir.

30 gr şampuanın içine 12 damla gül yağı damlatıp karıştırın. Saç diplerine masaj yaparak yıkayın. Saçı besleyip saç kepeklenmesini

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir